Pleurant Devant La Lune | 3500 €

Formaat: 107 x 78 cm

Formaat met kader: 122 x 92 cm

Categorie: Mixed media

Prijs: 3500 €

Extra informatie: Gesigneerd. Originele mixed media. Verkocht met kader.

Informatie plagiaatzaak China Christian Silvain: lees hier


KOOP DIT WERK OF PLAN EEN BEZOEK AAN ONZE GALERIE:

Wij ontvangen graag uw bestelling/afspraak via onderstaand formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op over de afhaal-, bezorg- en betaalwijze/afspraak.


    Christian Silvain

    Christian Silvain (1950- Eupen) is een van de bekendste moderne kunstenaars van België.

    Zijn werken hangen in een 80-tal musea verspreid over de hele wereld. Hij werd snel ondergebracht bij de Belgische surrealistische school, zeker daar zijn werk in de beginperiode sterk beïnvloed werd door Delvaux. Zelf verwijst hij naar zijn kindertijd. Hij woonde in zijn jeugd boven de speelgoedwinkel van zijn tante. In heel veel van zijn werken zijn er kooien, vogels en vliegtuigen afgebeeld, een manier voor de kunstenaar om te
    ontsnappen naar deze magische wereld.

    Silvain brengt een vleugje Pop Art in zijn nieuwste werken. Hij gebruikt vooral populaire symbolen die de onbewuste kindertijd markeren met als doel deze te ontheiligen. Toch behoort Christian Silvain niet tot een groep, school of beweging; hij is een eenzame kunstenaar. Op het eerste gezicht lijken zijn werken gelukkig, maar ze tonen zich al snel doorzeefd met tekens, gewelddadige woorden en toespelingen.