Cowboy Henk | 900 €

Formaat: 27 x 37 cm

Formaat met kader: 54 x 44 cm

Categorie: Print + waterverf

Prijs: 900 €

Extra informatie: Gesigneerd.KOOP DIT WERK OF PLAN EEN BEZOEK AAN ONZE GALERIE:

Wij ontvangen graag uw bestelling/afspraak via onderstaand formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op over de afhaal-, bezorg- en betaalwijze/afspraak.


    Kamagurka & Herr Seele

    Cowboy Henk is een Belgische stripreeks, getekend door Herr Seele en geschreven door Kamagurka. Het is een absurde stripreeks die oorspronkelijk in de krant De Morgen liep, maar later door het blad Humo werd overgenomen. De serie werd van 1981 tot 2011 onafgebroken gepubliceerd.

    Net als Kamagurka's overige strips en cartoons is Cowboy Henk een absurde stripreeks, gericht op volwassenen. Sommige Cowboy Henk-gags zijn haast kinderlijk qua sfeer. Andere zitten dan weer vol seks, drugs, dood, geweld en zwarte humor. Bepaalde gags zijn choquerend of bevatten schuine moppen, sekshumor en/of poep-en-pieshumor. Door de eenvoudige, naïeve tekenstijl wordt Cowboy Henk in Humo ook al jaren gelezen door kinderen. Dit leidde in de loop der jaren geregeld tot kwade lezersbrieven van ouders die klaagden over de kindonvriendelijke vulgariteiten in de strip.