Adam & Eve | 900 €

Formaat: 57 x 38.5 cm

Formaat met kader: 76 x 55 cm

Categorie: Gekleurde ets

Prijs: 900 €

Extra informatie: Gesigneerd. Editie nummer 197/250.


KOOP DIT WERK OF PLAN EEN BEZOEK AAN ONZE GALERIE:

Wij ontvangen graag uw bestelling/afspraak via onderstaand formulier. We nemen zo snel mogelijk contact met u op over de afhaal-, bezorg- en betaalwijze/afspraak.


    Salvador Dali

    Salvador Dali (1904-1989) was een Spaans schilder, tekenaar, etser, filmer, fotograaf; ontwerper van juwelen, meubels, decors en kostuums voor ballet en film; voorts schrijver van filmscenario's, romans en, vooral polemische, essays.

    Salvador Dalí behoort tot het surrealisme. Zijn belangrijkste werk schiep Dali in de jaren '30. De - bewust schokkende - kracht van zijn werk ligt in het feit dat hij zeer nauwkeurig naar de werkelijkheid geschilderde objecten, die in geen relatie tot elkaar staan, met elkaar in verband brengt. (Hij heeft zijn schilderijen eens aangeduid als geschilderde droomfoto's.) Dit effect wordt vooral verkregen door een knappe trompe-l’oeil techniek en een geraffineerd gebruik van de perspectief. Zijn schilderijen kenmerken zich door merkwaardige voorstellingen die nauwkeurig realistisch zijn afgebeeld. Vooral tot ad absurdum doorgevoerde dubbelbeelden en beeldrijm spelen een belangrijke rol. In zijn voorstellingswereld kunnen mieren even groot als mensen en horloges slap zijn.

    Picasso noemde Dalí een 'voortdurend lopende buitenboordmotor'. Zelf hield Dalí zich voor een genie dat van zijn recht op alle mogelijke en onmogelijke krankzinnigheden gebruik moest maken. De schilder, objectkunstenaar, schrijver en filmmaker gaf met zijn provocerende exhibitionisme en zijn buitenissige hoogvliegerij aanleiding tot verbitterde controverses.